January 11, 2014

Essence Eyeshadows You Need To Buy | Party All Night + Cappuccino, please!


If you are familiar with Essence eyeshadows, you probably noticed that they are different from each other in texture, regardless of the finish. Today, I'll show you two absolutely stunning pieces that have lovely creamy texture and great pigmentation.

A legtöbben biztosan ismeritek az Essence szemhéjpúdereit, és valószínűleg nektek is feltűnt, hogy nagyon nagy az eltérés a textúrák között, finishtől függetlenül. Ma olyan árnyalatokról fogok beszélni, amik a legjobb minőségűek, és amiket mindenképp érdemes megvenni.

Essence mono eyeshadows:
58 - Cappuccino, please! (shimmer effect)
35 - Party All Night (metallic effect)


My favourite shade is Party All Night, it is a beautiful metallic taupe / bronze colour, similar to the Maybelline bronze color tattoo. This puppy has the softest and creamiest texture out of all the 9789 Essence mono eyeshadows. None of them is as nice quality as this one.

Az abszolút mindenkori kedvencem a Party All Night árnyalat, ami egy gyönyörűséges, fémes hatású, bronzos taupe szín. A púder megfelelője a Maybelline bronz color tattoojának, csak ez egy kicsit szebb. Ennek az árnyalatnak van a legpuhább, legkrémesebb textúrája mind a kilencezer eddigi Essence mono közül. Egyik sem olyan jó minőségű, mint ez az egy szem kis hős.


Party All Night glides on the skin like butter, the texture is very similar to the L'Oreal Infallible eyeshadows, somewhere between cream and powder.

Olyan puha, mint a vaj. Nagyon hasonlít a L'Oreal Infallible púder-krém hibridjeihez, vagy a Moda szemhéjpúderekhez.


My other favourite mono e/s is a shimmery light beige / nude colour that you can use all over your lid (click here), in the inner corners or under the brows. The texture is a bit powdery compared to P.A.N., but it is still the second best out of all the other Essence eyeshadows. It is going to be discontinued this month (in Europe at least), so make sure you pick it up!!

A másik kedvenc szemhéjpúderem a Cappuccino, please! árnyalat, ami egy világos bézs / nude szín. A terméken shimmer effect van megnevezve, de inkább szatén hatású, mint csillogó. Sokoldalú árnyalat, használható a belső szemzugban, a szemöldök alatt és az egész szemhéjon is (klikk ide). A Party All Night-hoz képest ez egy kicsit porzik, ha kemény szőrű ecsettel kenjük fel, de még így is ez a második legjobb minőségű darab a mono családban. 

Ebben a hónapban megszűnik, úgyhogy siessetek, ha szeretnétek megvenni! 

Cappuccino,please! - shimmery soft light beige (actual satin finish)
Party All Night - metallic bronze taupe


Cappuccino, please! (on the left)
Party All Night - new version (on the right)

I took the first photos last Autumn with my pevious camera. The left one is Cappuccino, please!, and the right one is the new version of Party All Night, I'll explain it right now.

Már ősszel is készítettem fotókat (még az előző gépemmel), és biztosan látjátok, hogy a jobb oldali Party All Night árnyalat egy kicsit más, mint a fenti Party All Night. Ez azért van, mert azóta már kijött egy újabb verziója, amit rögtön kifejtek.


new Party All Night & old Party All Night

When I first bought the Party A.N. eyeshadow at least 2 years before (on the right), it had a kraken or tentacle print on it. This one doesn't have an overspray. Since then, they -of course- had to change the eyeshadow a little, pffft.

Amikor évekkel ezelőtt megvettem az első P.A.N. árnyalatot (jobb oldali), akkor még kraken minta volt rajta, és nem volt ráfújva egy világosabb fedőréteg. Az újon (bal oldali) már ott csücsül az aranyba hajló vékony púder köntös, és ezen már a bolygók pályái láthatóak a kraken helyett.

new version Party All Night with gold overspray

The new one has a gold overspray that will go away with the first few uses. This new version has circular print on it. The colour under the overspray is 98% identical to the very first version of the shade, so don't worry.

A fedőréteg az első pár használat után eltűnik, az alatta található szín pedig szerencsére 98%-ban olyan, mint az első generációs Party All Night. Az első generációs Németországban volt gyártva, az újabb pedig Lengyelországban. Mindkettő fémes hatású. De akkor miért változtattak? Ezt nem tudjuk meg, de az évek során többször változott a szemhéjpúderekbe vésett minta. Ha láttok még valahol krakeneset, azt vegyétek meg.


58 - Cappuccino, please!
35 - Party All Night (old)
35 - Party All Night (new)


If you always wanted to try Essence eyeshadows, but didn't know which one to try, or they are too powdery for your taste, definitely try these two shades. If you're a little bit snob, and you totally love your high-end eyeshadows (it happens, right?), still try these, you will really like them. These two shades need more love. The price is very budget-friendly, they cost 550 HUF, which is around 2-3$.

I've tried and I have a lot of Essence mono eyeshadows, and none of them are as good quality as these are, and that's sayin' something. Let me know if you tried these before, or if I convinced you to do so. Don't forget that the light beige shade is going to be discontinued this month (thanks Essence, you eliminate the nicest ones, as usual).


Ha mindig is ki akartátok próbálni az Essence szemhéjpúdereit, de nem tudtatok választani, vagy túl darabosnak találtátok őket, ez a kettő a nektek való. Ha egy kicsit előjött belőletek a sznob, és imádjátok a nagy márkák szemhéjpúdereit (előfordul,igaz?), akkor is próbáljátok ki ezeket, tetszeni fognak. Az áruk is baráti, 550 Ft.

Sok Essence mono-t próbáltam ki az évek során, és se a régiek, se a mostaniak között nem találtam olyan jó minőségűt, mint a fentiek. Sikerült meggyőzni titeket? Ne felejtsétek el, hogy a Cappuccino, please! sajnos megszűnik ebben a hónapban. Mindig a legjobbak hullanak ki.

~ Evinde

I bought the products with my own money.

17 comments :

  1. Két Essence monom van, még a Colour & Shine családból. Az egyik a Mercurious, ami azóta is mindenkori kedvenc homokszín. Viszont rájöttem, hogy jobban szeretek palettákat használni, mert a monok csak a helyet foglalják =/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igenigen, az a terv. ^^ Depotolni se kell őket, mert kijöttek maguktól a tartókból, úgyhogy könnyű dolgom lesz :D

      Delete
    2. Az én baked szemhéjpúdereim is mind sorban kiestek, akkor nem csak én jártam így. :D

      Delete
  2. Ezen a krakenen nagyon jót kacagtam :D amúgy a Cappucino, please nekem is megvan, de azt hiszem beszerzem a Party all night-ot is mert nagyon jól kihasználhatónak tűnik, és ha tényleg ilyen puha, mint ahogy mondod (meg ahogy látszik is), akkor kell!

    ReplyDelete
  3. Essence eyeshadows are tricky indeed, great recommendations!

    ReplyDelete
  4. Nekem is épp ez a két szín van meg. Nagyon sokat használom őket, pedig van jónéhány palettám. A műanyag tartó sajnos nem bírta sokáig, szétjött, így sajna nem tudom magammal vinni a táskámban, de nem is tervezem most, hogy újraveszem, mert találtam egy loreal szemhéjpúdert (tender caramel), ami ugyanez az árnyalat, de textúráját tekintve sokkal jobb, illetve gyönyörű mikrocsillámok vannak benne. Totális szerelem, úgyhogy most arra pályázok. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jó, hogy mondod, megnézem magamnak. :)

      Delete
    2. Meg is néztem, a fiókomban ül egy éve. :D
      Azért nem egy kategória a kettő árnyalat terén, nálam az Essence a nyerő továbbra is. Olyan, mintha távoli rokona lenne a Satin Taupe-nak, de mindkettő szép.

      Delete
  5. I have Party all night for quite a long time and I have to say it's one of my absolute faves from Essence. Brilliant shadow <3 The Cappuccino, please! looks also very nice, so I might get it before it's gone! :D

    ReplyDelete
  6. Nagyon hasznos volt ez a bejegyzés, az Essence P.A.N.-t hamarosan le is vadászom! :)

    ReplyDelete
  7. A régi Party All Night-ot imádom!! A legkedvesebb szemhéjpúderem az essence-től, sajnálom, hogy ezzel a színnel is variáltak, de szerencsére még jó ideig ki fog tartani a mostani pan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mindig mindennel kavarnak. Majd akkor borul a bilim, ha kitalálják, hogy meg is szűnik. :D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...