March 22, 2014

Essence Love Letters Highlighter | Review


Hungary is probably the last country to join the Love Letters bandwagon. The LE has been released in January in most countries. Anyway, I will still show you the IT-piece of the collection, because it is gorgeous and you still have the chance to find it.

A Love Letters kollekció januárban került ki a polcokra a legtöbb országban, hozzánk sajnos kicsit késve ért ide. Minden esetre erről a szépséges fénypúderről érdemes képeket mutatni, és akkor már írok is róla pár szót.

Essence Love Letters highlighter powder

Essence has a strong highlighter game; they usually release one with every limited edition. They are pretty and unique for a very low price. It is one of my duties to collect them all, even though many of them never hit stores in my country.

Az Essence játéka erős highlighterek terén, és persze azt is érdemes megemlíteni, hogy más nálunk kapható (olcsó!) márka nem nagyon gyárt kiemelő púdereket, vagy ha igen, hozzánk nem jön be. Ha mégis, akkor pedig csillagászati áron (pl Maybelline, L'Oreal). 

Az már biztosan sokaknak feltűnt, hogy a legtöbb limitált Essence (és Catrice) kollekcióba belekerül egy-egy szép kis fénypúder. Az Essence igyekszik mind minta, mind színtónus terén változatokat kínálni: találkozhattunk már hideg tónusú pink, meleg tónusú arany és natúr pezsgő színű kiemelő púderekkel is. Én nagyon szeretem őket, már egész nagy a gyűjteményem.

essence love letters highlighter

Packaging / Csomagolás:

It comes in the usual Essence-like transparent plastic packaging. It is okay, but it's not my personal favourite. They used to make several powders with a different stronger looking packaging, I prefer those ones. Catrice makes the same sleek packaging for their matt powders right now. I wish Essence would return to those sturdier compacts.

A jól megszokott kerek, vékonyított szélű műanyag csomagolásban érkezik a púder. Nem kifejezetten a kedvencem, könnyen lekopik a felirat. Az Essence régebben piacra dobott pár púdert, aminek a csomagolása nem volt így lekerekítve és levékonyítva, és masszívabb volt a műanyag is. Azok voltak a kedvenceim. Ma a Catrice púdereit láthatjuk abban a csomagolásban.

essence love letters highlighter ingredients
Essence Love Letters Highlighter - ingredients

Texture / Állag:

The first thing you notice is the poem engraving on the surface of the powder. I bought it mainly because of that aspect, I love poems and literature. 
It is not overly powdery or chalky, it could be worse. Some of the older Essence highlighters are very crumbly.
It is easy to blend, however, the glitter likes to travel on the face. Using a setting spray would solve the problem, but I don't use setting sprays (you can't really find them in this country).

Az első szembetűnő dolog a púderbe vésett vers. Ez volt az egyik fő oka annak, hogy megvettem a púdert, hisz nagyon szeretem a verseket és az irodalmat. Annak ellenére, hogy nagyon puha, nem porzik túlságosan. Egy finom szőrű szintetikus ecsettel nagyon szépen fel lehet kenni, és viszonylag könnyű eldolgozni. A csillám lehullhat és elmászhat az arcunkon a nap folyamán, ezért sminkfixáló spray használata segíthet, ha ebbe a problémába ütközik az ember.

essence love letters highlighter
Essence Love Letters highlighter - Love Poem

Colour and pigmentation / Szín és pigmentáció:

The color of the powder is unique: it is a soft peachy shade with gold microglitter. It is rather sheer, so it's not an average in-your-face highlighter powder. The microglitter shows up on the face, so be aware of that. It is very similar to the Dolce & Gabbana Rose the One highligter powder, they are pretty much dupes (minus the heavenly scent of the DG powder).

Nem csak a vésett vers miatt, de a szín miatt is egyedi a púder. Halvány barack árnyalatú az alapszín, amiben arany mikrocsillám foglal helyet. A pigmentáció visszafogott és szolid, nem az a tipikus domináns fény, ami oly sok fénypúderre jellemző. Ez valakinek kedvező, valakinek pedig nem. A csillám meglátszik az arcon, arra érdemes ügyelni. Felkenve nagyon hasonlít a Dolce & Gabbana Rose the One kiemelőjéhez.

essence love letters highlighter swatch
Essence Love Letters Highlighter:
peachy pink with gold shimmer, sheer coverage

essence love letters highlighter swatch
Love Letters highlighter swatches

essence love letters highlighter

I bought it for 1040 HUF (~ 5$) and it contains 9g of product. That is a good deal, even though Essence is slowly getting more and more expensive. Not cool, bro.

Körülbelül 1040 Ft-ért vehettem a púdert, amiért 9 grammnyi tündérport kapunk. Ezt a mennyiséget gyakorlatilag az életben nem lehet elhasználni :). Azt azonban észrevenni, hogy az Essence szép lassan emeli az árait.

essence love letters highlighter
Essence Love Letters highlighter powder - 01 Love Poem

essence love letters highlighter

Love...
bears all things,
believes all things,
endures all things
... Love never fails

The quote is from the Bible, in case you didn't know.
Az idézet amúgy a Bibliából származik.

essence love letters highlighter
Essence Love Letters highlighter - Love Poem

I'm pretty pleased with this little gem as it is unique to my collection. First I was afraid to use it because of the lovely text, but now I use it all the time. It is a must-have for collectors.

Összességében elégedett vagyok vele, egyedi a gyűjteményemben. Barack színű, arany csillámos kiemelőm még sosem volt. Eleinte sajnáltam használni a felirat miatt, de már rendesen használom.
Fénypúder kedvelőknek és gyűjtőknek ajánlom.

Do you like highlighters? 
Szeretitek a fénypúdereket?

~ Evinde

 I bought the product with my own money.

4 comments :

  1. Nagyon kellemes szín és szép a csillogása :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Valóban az. :) Jó, hogy találni szolidabb kiemelőt is manapság. :)

      Delete
  2. this LE came in january in my stores but i didn't see this highlighter... probably already sold out when i went to store! it looks beautiful!
    I still had the chance to buy the notebook!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...